Onthulling herinneringsbord Juvenaat Eigentijds wonen in een historische en groene omgeving

v


10 juli 2024


Vrijdag 14 juni is een herinneringsbord in de serie ‘Historische locaties vertellen jeugdzorgverhalen’ onthuld bij het voormalige Juvenaat Dr. Edward Poppe in Etten-Leur. Dit herinneringsbord geeft inzicht in de historie van het gebouw en verhaalt tevens over de betekenis die het heeft gehad voor de zorg voor kinderen. Dat waren schipperskinderen, kinderen van ouders die op kermissen staan en weeskinderen. De QR-codes op de borden linken naar verhalen van oud bewoners en medewerkers. 

Nederlandse Bouw Unie heeft van het voormalige schoolinternaat een prachtig en duurzaam wooncomplex gemaakt waar het prettig wonen is. Eén van de oud leerlingen die op het internaat verbleef, is nu ook een huidige bewoner. Waar vroeger de eetzaal was voor de kinderen die er verbleven, is nu de woonkamer van Armand Bergers. Hij onthulde samen met broeder-overste Wout het herinneringsbord.

Armand: “Ik heb een aantal jaren hier als weeskind gewoond. Mijn herinneringen aan die tijd zijn heel positief. Ik ben hier gelukkig geweest. Met de andere kinderen vormden we één ‘familie’. Ik vind het daarom ook fantastisch dat het Juvenaat behouden is gebleven.”

 

Foto’s: René Mensen

Ook interessant